Blogg

Rädda ekonomin under semesterresan

Sommaren närmar sig med stormsteg, och planerna inför semestern är för många i sitt slutskede. För många blir semestern en mycket stor utgift och det kan därför vara lämpligt att fundera igenom olika spartips inför semesterfirandet. Här kommer några tips som hjälper din plånbok inför semestern.

Spara pengar

Det är givetvis mycket bra om du har sparat ihop en liten extra buffert inför semestertider, då det ofta blir en period med större utgifter i kombination med mindre inkomst.

Om det finns barn i familjen så bör man även tänka över möjligheten att låta dem vara med i sparandet, följt av lämplig belöning. Detta ökar engagemanget och ansvarskänslan för barnen och  gynnar hela familjen i slutänden.

Några tips är även att överväga att göra dagsutflykter till lokala platser, något som ofta förbises då man lätt blir hemmablind.

Matsäck är även ett mycket bra alternativ under kortare utflykter. Det är oftast dyrt att äta ute och framförallt köpa kaffe, mackor och dylikt på utflyktsmål. En rejäl matsäck kan du lätt slänga ihop hemma för en bråkdel av vad det hade kostat att köpa allt på utflyktsmålet.

Något som också gör det mycket bättre rent ekonomiskt under semestern är att göra upp en budget. Det går fort att slösa bort mycket pengar även på mindre utgifter som glass och småsaker under sommaren. En budget hjäper dig och familjen att hålla kostnaderna nere och även kunna planera bättre och strukturera upp planeringen inför semestern.

Tjäna pengar

Inför semestern kan du tjäna pengar på olika sätt, och det finns gott om tips för hur du kan dryga ut semesterkassan på olika webbsidor. Precis som med att spara ihop pengar så är det även här ett bra alternativ att involvera barnen i den mån det är möjligt. Precis som med att spara pengar så ökar detta givetvis engagemanget och ansvarskänslan hos barnen.

Om du vill tjäna extrapengar inför semestern kan det vara bra att starta ett semesterkonto eller dylikt där du samlar dina semesterbesparingar. Det ger dig en bättre överblick av sparandet och gör även att du enkelt kan sätta upp ett sparmål inför semestern. Lyckan och tillfredsställelsen när du äntligen uppnår ditt mål och kan ta dig iväg på den efterlängtade semestern är en otroligt fin belöning.