Snabblån – så går det till att låna online

Glatt par vid surfplatta lånar online

Av de många olika lånemöjligheter du har, är snabblånet det som är absolut enklast att ta. Att det dessutom går mycket snabbt att få ett snabblån beviljat hörs till och med på namnet. Snabblån går ofta även under namnen internetlån, SMS-lån och mikrolån. Kopplingen till internet är mycket tydlig. Det är normalt sett på internet som man ansöker om ett snabblån.

Hur fungerar ett snabblån?

Ett snabblån är en kredit på en mindre summa, där låntagaren ska betala tillbaka lånebeloppet i sin helhet inom en kortare tidsrymd. De flesta företag som erbjuder snabblån erbjuder lånesummor på mellan 1000-5000 kronor, men det finns även de som kan erbjuda lån på såväl mindre som högre summor. Återbetalningstiden beror på hur mycket pengar man lånar. Ett lån på 1000 kronor måste alltid betalas inom 30 dagar. För ett lån på 7000 kronor kan man ofta välja 30, 60 eller till och med 90 dagars betalningstid.

Vi tar ett exempel: Du behöver låna 3000 kronor eftersom bilen just har gått sönder och du måste få den lagad för att kunna ta dig till ditt arbete. Du vänder dig då till ett företag som erbjuder snabblån. Du ansöker direkt på långivarens webbplats eller genom att skicka ett SMS. Oavsett vilket så ska du ange ett antal personuppgifter, detta för att långivaren ska kunna göra en bakgrundskontroll av din ekonomi. I ansökan väljer du givetvis även hur mycket du vill låna och eventuellt vilken återbetalningstid du vill ha. Sedan inväntar du besked om din låneansökan blir beviljad. Därefter kan du ha kontanter på ditt konto för bilreparationen inom någon timme.

Shoppa runt för att hitta det billigaste snabblånet

Snabblån är i allmänhet inte särskilt billiga låneprodukter. Allt är visserligen relativt och det är ju en bra service som snabblåneföretagen erbjuder, men du får vara beredd på att avgiften för ett snabblån är ganska hög, sett i procent av lånebeloppet. Det är därför klokt att du så att säga shoppar runt för att leta reda på ett snabblåneföretag som erbjuder relativt låga avgifter.