Så hittar du bästa lånen på 4000 kr

Om du vill låna ett belopp i storleksordningen 4000 kr har du närmare ett hundratal långivare att vända dig till. Förr i tiden, i snabblånens barndom, var ett lånebelopp på 4000 kr att betraktas som ganska högt och det var inte så många aktörer som var beredda att låna ut 4000 kr utan säkerhet, men idag är förhållandet det motsatta. Det är idag mycket få långivare inom snabblån/smslån som inte erbjuder lån på 4000 kr. Här är några snabba tips för dig som vill hitta bästa lånen på 4000 kr.

Kvinna på mobilen jämför lån

Jämför priser men jämför rätt

Om du ska köpa en bil eller någon slags hemelektronik till hemmet är du garanterat extremt noga med att jämföra priser. Exakt lika noggrann ska du vara när du jämför priser på lån. Det kan nämligen skilja flera hundralappar mellan den billigaste och den dyraste långivaren, även när det gäller snabblån på exempelvis 4000 kr. När du jämför priser på lån, använd den effektiva räntan som jämförelsetal. Denna kostnadsuppgift är nämligen den mest rättvisande eftersom den inkluderar både räntor och avgifter. På sidor som låna4000.nu kan du enkelt och förmånligt låna 4000 kr.

I tillägg kan du vara lite extra uppmärksam på hur stor andel av lånekostnaden som utgörs av ränta. Det är nämligen så att ju mer ränta, desto bättre. Det beror på att räntekostnader är avdragsgilla i deklarationen medan avgifter inte är det.

Undersök möjligheterna att låna räntefritt

Om du går till din vanliga bank och ber om att få låna räntefritt kommer du att mötas av idel frågetecken av handläggarna. Inom snabblån på nätet finns dock ibland möjligheten att låna 4000 kr och liknande summor helt utan kostnader under en kortare tidsperiod. Ett par långivare erbjuder kostnadsfria lån till alla nya kunder på mer eller mindre permanent basis medan andra gör det då och då som led i marknadsföringskampanjer. Om du kan hitta en långivare som erbjuder kostnadsfria lån betalar du inte ett öre för att få låna 4000 kr under normalt en månad.